Gedesillusioneerd begin in Dishonored 2

Voor Dishonored 2 is er een tamelijk uitgebreide demo verschenen. Deze verscheen in november 2016, om nu zoiets te doen is een slimme zet. Ik heb erg genoten van het eerste deel en dit gaf me een mogelijkheid om het vervolg uit te proberen.
LET OP, SPOILERS VOOR DISHONORED EN DISHONORED 2


Het begin loopt alleen niet. In het eerste deel is prinses Emily Kaldwin nog een jong meisje, als de bodyguard en "Spy Master" van haar vermoorde moeder Jessamine moet je haar redden. In deel 2 wordt zonder enige onthuldiging bekend gemaakt dat Corvo haar vader is. Goh. Oké.

Het spel begint met Emily op de troon. Onlangs zijn er aantal tegenstanders van de keizerin vermoord. Het is vijftien jaar geleden dat haar moeder is gedood en er is een speciale herdenkingsbijeenkomst. Na een korte toespraak komt er plots een gezelschap binnen van de "Duke of Serkonos", samen met zijn entourage. De boodschapper zegt dat Delilah Kaldwin, de oudere zus van Jessamine teruggekeerd is. Het is de heks Delilah, die spelers kennen uit de downloadable content (DLC) The Knife of Dunwall en The Brigmore Witches.

In no-time worden Emily en Corvo omsingeld. De game gaf me een keuze om te kiezen met wie ik wilde spelen; ik ging voor Emily. Corvo wordt door Delilah in steen veranderd en ik moet vluchten. Wat een raar begin.

Ten eerste, het tempo. Soms mag een game wél iets leren van een film. De eerste Dishonored deed er met de proloog langer over, zelfs met de dood van Jessamine. Hier begint de actie gelijk. Wat is er gebeurd in de 15 jaar, met Emily op de troon? Ik heb geen idee. Misschien krijg je dit later te weten?

Ten tweede, de premisse. Emily spreekt kort over een reeks moorden op aristocraten die openlijk tegen haar zijn. Het publiek verdenkt de keizerin van de gruwelijkheden, maar zij heeft het niet gedaan, zegt ze. Dat is makkelijk, om gelijk zo de toon te zetten.

Ten derde, Delilah. Ik kan me voorstellen dat niet iedere speler de DLC heeft gespeeld en dat het voor nieuwe spelers niet onduidelijk is wie ze eigenlijk is. Ik weet dat ze niet de zus is van Jessamine, maar een eeuwenoude heks. In de DLC speel je met Daud, de huurmoordenaar die Jessamine heeft gedood, als een soort van boetedoening. Corvo en Emily zijn narratief gezien niet op de hoogte wie of wat Delilah is.

Een gek begin. Ik ben benieuwd waar het heengaat.

Populaire posts van deze blog

Sunday Service #6

Een nieuw spel