Doorgaan naar hoofdcontent

Koop games, steun vrijheid

Na de al geweldige Star Wars Bundle III, verscheen er gisteravond een nieuwe Humble Bundle, de Freedom Bundle. Deze is net wat anders dan andere Bundles, met een goede reden.Eerst, over de inhoud. Indiehits zoals The Stanley Parabel, Super Meat Boy en VVVVVV maken hun opwachting, maar ook grotere namen zoals The Witness en Stardew Valley. Een persoonlijk favoriet, Guacamelee! Super Turbo Championship Edition zit er ook in. Nuclear Throne, van de Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer, is ook onderdeel van de Bundle.

Doorgaans is een Bundle verkrijgbaar via verschillende schijven. Voor een klein aantal oudere games betaal je zoveel je wilt, voor de volgende schijf is het 5 dollar bijvoorbeeld en voor de hoogste schijf moet je of het gemiddelde betalen of rond de 12, 15 dollar. De Humble Freedom Bundle doet het anders. Alle inhoud - met een waarde van zo'n 600 dollar - is verkrijgbaar vanaf 30 dollar. En dat is als nog een koopje; The Witness bijvoorbeeld is los €36,99 op Steam. 

Normaliter kan je als koper aangeven waar je geld heengaat: naar de organisatie Humble Bundle, naar de ontwikkelaar of naar een goed doel. Standaard is ingesteld dat het bedrag door drieeën wordt verdeeld. Voor deze Bundle hebben alle ontwikkelaars gezegd geen geld te hoeven krijgen en ook Humble Bundle doet niet mee. Sterker nog, de website zelf matcht een bedrag tot aan 300,000 dollar. De teller staat nu al op 2 miljoen dollar. Het geld wordt verdeeld tussen de ACLU (American Civil Liberties Union), Artsen Zonder Grenzen en het International Rescue Committee. De eerste is vooral hard bezig tegen Trump's moslim immigratieverbod.

Omgerekend is de Bundle zo'n 28 euro. Je krijgt er een hoop mooie games voor. Doen.

Populaire posts van deze blog

Een goed voornemen

Een flinke tijd terug had ik jaarlijks een uitdaging als goed voornemen. Zo heb ik een jaar het nieuws niet gevolgd, een jaar geen kaas en een ander jaar geen vlees gegeten. Ik heb ook geprobeerd een jaar geen alcohol te drinken, dat heb ik vier en een halve maand volgehouden.
Voor 2018 heb ik een nieuwe uitdaging: een jaar niet gamen. Het nieuwe jaar is nog ongeveer anderhalf uur ver weg. Of dichtbij, het is hoe je er naar kijkt. Met de drukte van de kerstvakantie heb ik weinig kunnen gamen de laatste tijd, ik heb een uurtje geleden nog een potje The Binding of Isaac gespeeld. Ik ging een flink aantal keer dood, niks nieuws.
Waarom doe ik deze uitdagingen? Het is om mezelf iets te leren en iets óver mezelf te leren. Een jaar geen kaas was bijvoorbeeld stukken moeilijker dan een jaar geen vlees. Met een jaar geen vlees heb ik vis leren eten. Ik hoop dan ook aankomend jaar weer iets te leren. Het is een persoonlijke uitdaging, als ik op 2 januari nou eenmaal naar de controller moet gr…

Super Mario Land

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, als "goed voornemen" ga ik dit jaar niet gamen. De eerste negen en een half uur van 2018 zijn voorbij en ik heb niet gegamed, tot zover is het een succes. Ik ga dit jaar proberen om ook weer te schrijven voor Video Game Filosofie en deze persoonlijke uitdaging is daar mooi het moment voor. Dit is mijn eerste stuk over een belangrijk moment in mijn geschiedenis van gamen.

Een nieuw spel

Door Jeroen


Soms zijn er momenten dat ik op zoek ben naar een nieuwe game om te spelen. De prijs van een nieuw spel is net te hoog om in de wilde weg een paar spellen te kopen en maar te kijken of er iets leuks tussen zit. Er zijn dan verschillende strategieën die ik toepas.