Doorgaan naar hoofdcontent

Video Game Filosofie multiplayer

Je leest het goed: Video Game Filosofie is met een volle 100% gegroeid. Afgelopen woensdag een mailtje binnen van Jeroen, ook geïnteresseerd in games en filosofie. Of hij ook mag bijdragen. Dit kwam als een complete verrassing! Graag, absoluut! Hier het welkomstbericht van Jeroen.
Hallo allemaal, 
Het ziet er naar uit dat Video Game Filosofie een uitbreiding krijgt. Nieuwe downloadable content in de vorm van extra verhalen met een heel nieuw non-playable character. 
Mijn naam is Jeroen Beekwilder. Ik ben een 43-jarige bioloog die net als Sebastiaan het leuk vind om te gamen, maar daarbij ook graag nadenkt. En dan niet alleen over het de games zelf, maar ook over de makers, de personages en de spelers, bezien vanuit zoveel mogelijk invalshoeken. 
Maanden las ik met plezier de teksten van Sebastiaan op dit blog, totdat het idee bij me opkwam om mijzelf ook te gaan mengen hierin. Ik hoop hier met enige regelmaat een bijdrage te kunnen leveren en vervolgens natuurlijk dat jullie deze waarderen. 
Tot snel, 
Jeroen 
Jeroen is een 43-jarige (neuro)bioloog - ik ben benieuwd wat zijn kijk is op games met zo'n totaal andere achtergrond dan ik! Ik ben ontzettend blij met de bijdrage van Jeroen.  

Populaire posts van deze blog

Een goed voornemen

Een flinke tijd terug had ik jaarlijks een uitdaging als goed voornemen. Zo heb ik een jaar het nieuws niet gevolgd, een jaar geen kaas en een ander jaar geen vlees gegeten. Ik heb ook geprobeerd een jaar geen alcohol te drinken, dat heb ik vier en een halve maand volgehouden.
Voor 2018 heb ik een nieuwe uitdaging: een jaar niet gamen. Het nieuwe jaar is nog ongeveer anderhalf uur ver weg. Of dichtbij, het is hoe je er naar kijkt. Met de drukte van de kerstvakantie heb ik weinig kunnen gamen de laatste tijd, ik heb een uurtje geleden nog een potje The Binding of Isaac gespeeld. Ik ging een flink aantal keer dood, niks nieuws.
Waarom doe ik deze uitdagingen? Het is om mezelf iets te leren en iets óver mezelf te leren. Een jaar geen kaas was bijvoorbeeld stukken moeilijker dan een jaar geen vlees. Met een jaar geen vlees heb ik vis leren eten. Ik hoop dan ook aankomend jaar weer iets te leren. Het is een persoonlijke uitdaging, als ik op 2 januari nou eenmaal naar de controller moet gr…

Super Mario Land

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, als "goed voornemen" ga ik dit jaar niet gamen. De eerste negen en een half uur van 2018 zijn voorbij en ik heb niet gegamed, tot zover is het een succes. Ik ga dit jaar proberen om ook weer te schrijven voor Video Game Filosofie en deze persoonlijke uitdaging is daar mooi het moment voor. Dit is mijn eerste stuk over een belangrijk moment in mijn geschiedenis van gamen.

Een nieuw spel

Door Jeroen


Soms zijn er momenten dat ik op zoek ben naar een nieuwe game om te spelen. De prijs van een nieuw spel is net te hoog om in de wilde weg een paar spellen te kopen en maar te kijken of er iets leuks tussen zit. Er zijn dan verschillende strategieën die ik toepas.