Doorgaan naar hoofdcontent

Under the pressure

Van de week schreef ik een stukje over de vraag wie een gamer is. Wat maakt een gamer? Speeltijd, zelfidentificatie, ervaring? Nu moet ik opmerken: ik kom niet aan gamen toe, hoe graag ik het ook zou willen.

Doorgaans probeer ik wat tijd te maken voor een leuk stukje. Soms lukt dat ook wel. Vandaag echter zit het er niet in. Vanochtend was er een lancering van Duvel op tap bij mijn werk. Ik probeer doordeweeks minder te drinken, maar alsnog heb ik twee glazen op. Over een uurtje heb ik logopedie. Ik moet koken, en vanavond is er een training van mijn werk over vis.

Ik ben deze blog niet begonnen als persoonlijke uitlaatklep, maar op moment zoals deze voelt dat wel zo. Ik kan me niet voorstellen dat dit ook maar in de verste verte interessant is om te lezen: mijn excuus daarvoor. Het gaat goed op mijn werk en heb absoluut het gevoel dat ik op de juiste plek zit, maar ik zou toch graag iets met games willen doen.

Wie weet komt het er ooit nog van. Maar vandaag zou ik toch liever mijn gedachten willen laten varen over het één of ander, in plaats van te mekkeren.

Populaire posts van deze blog

Een goed voornemen

Een flinke tijd terug had ik jaarlijks een uitdaging als goed voornemen. Zo heb ik een jaar het nieuws niet gevolgd, een jaar geen kaas en een ander jaar geen vlees gegeten. Ik heb ook geprobeerd een jaar geen alcohol te drinken, dat heb ik vier en een halve maand volgehouden.
Voor 2018 heb ik een nieuwe uitdaging: een jaar niet gamen. Het nieuwe jaar is nog ongeveer anderhalf uur ver weg. Of dichtbij, het is hoe je er naar kijkt. Met de drukte van de kerstvakantie heb ik weinig kunnen gamen de laatste tijd, ik heb een uurtje geleden nog een potje The Binding of Isaac gespeeld. Ik ging een flink aantal keer dood, niks nieuws.
Waarom doe ik deze uitdagingen? Het is om mezelf iets te leren en iets óver mezelf te leren. Een jaar geen kaas was bijvoorbeeld stukken moeilijker dan een jaar geen vlees. Met een jaar geen vlees heb ik vis leren eten. Ik hoop dan ook aankomend jaar weer iets te leren. Het is een persoonlijke uitdaging, als ik op 2 januari nou eenmaal naar de controller moet gr…

Super Mario Land

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, als "goed voornemen" ga ik dit jaar niet gamen. De eerste negen en een half uur van 2018 zijn voorbij en ik heb niet gegamed, tot zover is het een succes. Ik ga dit jaar proberen om ook weer te schrijven voor Video Game Filosofie en deze persoonlijke uitdaging is daar mooi het moment voor. Dit is mijn eerste stuk over een belangrijk moment in mijn geschiedenis van gamen.

Een nieuw spel

Door Jeroen


Soms zijn er momenten dat ik op zoek ben naar een nieuwe game om te spelen. De prijs van een nieuw spel is net te hoog om in de wilde weg een paar spellen te kopen en maar te kijken of er iets leuks tussen zit. Er zijn dan verschillende strategieën die ik toepas.