Doorgaan naar hoofdcontent

Red Dead Revival?

Uitgever Rockstar heeft een direct vervolg op Red Dead Redemption aangekondigd. Deze game kwam in 2010 uit en was het vervolg op de weinig succesvolle game Red Dead Revolver.

En hoe heet het vervolg op Red Dead Redemption? Red Dead Redemption 2. Ugh.


Ik heb weer iets te zeiken hoor. Ik ben zeker blij dat er een vervolg komt op Red Dead Redemption: het is een geweldige game, waar heel veel gedaan mee kan worden. Maar waarom Red Dead Redemption 2? Redemption is vergeving, verlossing. 

Spoilers voor Red Dead Redemption

De naam slaat op het hoofdpersonage John Marston. Hij was ooit een crimineel, een outlaw. In 1911 is het Wilde Westen bijna voorbij. De eerste auto's verschijnen in het straatbeeld. Ook Marston's tijd is voorbij. Vanwege zijn verleden moet hij boeten. Zijn vrouw en zoon worden door de overheid in gijzeling genomen en hij krijgt de taak de gangsters waar hij ooit mee optrok op te pakken of uit te schakelen. Vandaar Redemption. John is bezig met een verlossing, boetedoening.

Nu Red Dead Redemption 2. Aan het eind van de eerste game gaat John dood, verraden door de agenten. De game maakt een sprong van een paar jaar en je bestuurt John's zoon Jack, die wraak neemt. Hoe kan er dan sprake zijn van een Redemption 2, als de game zich al afspeelt tegen het einde van het Wilde Westen, met een zoon die zijn vader heeft gewroken?

Er zijn ook andere titels. Waarom niet Red Dead Re... vul maar in. Alles had gekund om de game een bepaald thema en gevoel te geven. Maar helaas. Het is een fantasieloze 2.

Populaire posts van deze blog

Narratologie en ludologie

Gisteren had ik het over ludologie: de studie en leer van spellen, als menselijke activiteit. Nauw verbonden met ludologie is narratologie. Narratologie is de studie en leer van verhalen en verhalen vertellen. Dit kan op verschillende manieren onderzocht worden: bijvoorbeeld antropologisch, psychologisch of historisch. Door te kijken naar de narratieve structuur en hoe gamers dat opvatten, kunnen we meer leren over hoe games functioneren als "texts", dat wil zeggen, communicerende objecten. In het onderzoeksveld van games werd een tijd terug een discussie gevoerd of games op een narratologische manier benaderd kunnen worden. 
"To claim that there is no difference between games and narratives is to ignore essential qualities of both categories. And yet, as this study tries to show, the difference is not clear-cut, and there is significant overlap between the two." - Espen Aarseth, ludology.org
Jesper Juul, een toonaangevend onderzoeker, zei echter: Games and stories…

Een goed voornemen

Een flinke tijd terug had ik jaarlijks een uitdaging als goed voornemen. Zo heb ik een jaar het nieuws niet gevolgd, een jaar geen kaas en een ander jaar geen vlees gegeten. Ik heb ook geprobeerd een jaar geen alcohol te drinken, dat heb ik vier en een halve maand volgehouden.
Voor 2018 heb ik een nieuwe uitdaging: een jaar niet gamen. Het nieuwe jaar is nog ongeveer anderhalf uur ver weg. Of dichtbij, het is hoe je er naar kijkt. Met de drukte van de kerstvakantie heb ik weinig kunnen gamen de laatste tijd, ik heb een uurtje geleden nog een potje The Binding of Isaac gespeeld. Ik ging een flink aantal keer dood, niks nieuws.
Waarom doe ik deze uitdagingen? Het is om mezelf iets te leren en iets óver mezelf te leren. Een jaar geen kaas was bijvoorbeeld stukken moeilijker dan een jaar geen vlees. Met een jaar geen vlees heb ik vis leren eten. Ik hoop dan ook aankomend jaar weer iets te leren. Het is een persoonlijke uitdaging, als ik op 2 januari nou eenmaal naar de controller moet gr…

Super Mario Land

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, als "goed voornemen" ga ik dit jaar niet gamen. De eerste negen en een half uur van 2018 zijn voorbij en ik heb niet gegamed, tot zover is het een succes. Ik ga dit jaar proberen om ook weer te schrijven voor Video Game Filosofie en deze persoonlijke uitdaging is daar mooi het moment voor. Dit is mijn eerste stuk over een belangrijk moment in mijn geschiedenis van gamen.