Doorgaan naar hoofdcontent

OK Computer

Het heeft even geduurd, maar mijn laptop doet het gelukkig weer! Nadat ik 'm terugkreeg heb ik geen tijd gehad om alles weer opnieuw te installeren en in te stellen, maar het is gelukt.Toch zit ik er mee dat ik vrijdag en zaterdag niks online heb kunnen zetten. Ik moest donderdag sluiten en was half vijf thuis - vrijdag moest ik weer om één uur aan de slag. Gisteren was de eerste dag samen met Eline. Ondanks dat ik me had voorgenomen om iets te schrijven, was het me ontschoten.

Daarom is dit een nieuwe "note to self": beter inplannen wat en wanneer ik wil schrijven. Maandag ben ik vrij bijvoorbeeld, dinsdag sta ik 10-18, woensdag 12-22, donderdag 18-sluit vrijdag 13-22 en zondag 17-sluit. Ik kan dus makkelijk op maandag, woensdagochtend en donderdagmiddag een extra stukje schrijven en ervoor zorgen dat ie op een dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag online komt te staan.

Ik zit tegen de 3000 pageviews. Schijnbaar doe ik iets goed.

Populaire posts van deze blog

Narratologie en ludologie

Gisteren had ik het over ludologie: de studie en leer van spellen, als menselijke activiteit. Nauw verbonden met ludologie is narratologie. Narratologie is de studie en leer van verhalen en verhalen vertellen. Dit kan op verschillende manieren onderzocht worden: bijvoorbeeld antropologisch, psychologisch of historisch. Door te kijken naar de narratieve structuur en hoe gamers dat opvatten, kunnen we meer leren over hoe games functioneren als "texts", dat wil zeggen, communicerende objecten. In het onderzoeksveld van games werd een tijd terug een discussie gevoerd of games op een narratologische manier benaderd kunnen worden. 
"To claim that there is no difference between games and narratives is to ignore essential qualities of both categories. And yet, as this study tries to show, the difference is not clear-cut, and there is significant overlap between the two." - Espen Aarseth, ludology.org
Jesper Juul, een toonaangevend onderzoeker, zei echter: Games and stories…

Een goed voornemen

Een flinke tijd terug had ik jaarlijks een uitdaging als goed voornemen. Zo heb ik een jaar het nieuws niet gevolgd, een jaar geen kaas en een ander jaar geen vlees gegeten. Ik heb ook geprobeerd een jaar geen alcohol te drinken, dat heb ik vier en een halve maand volgehouden.
Voor 2018 heb ik een nieuwe uitdaging: een jaar niet gamen. Het nieuwe jaar is nog ongeveer anderhalf uur ver weg. Of dichtbij, het is hoe je er naar kijkt. Met de drukte van de kerstvakantie heb ik weinig kunnen gamen de laatste tijd, ik heb een uurtje geleden nog een potje The Binding of Isaac gespeeld. Ik ging een flink aantal keer dood, niks nieuws.
Waarom doe ik deze uitdagingen? Het is om mezelf iets te leren en iets óver mezelf te leren. Een jaar geen kaas was bijvoorbeeld stukken moeilijker dan een jaar geen vlees. Met een jaar geen vlees heb ik vis leren eten. Ik hoop dan ook aankomend jaar weer iets te leren. Het is een persoonlijke uitdaging, als ik op 2 januari nou eenmaal naar de controller moet gr…

Super Mario Land

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, als "goed voornemen" ga ik dit jaar niet gamen. De eerste negen en een half uur van 2018 zijn voorbij en ik heb niet gegamed, tot zover is het een succes. Ik ga dit jaar proberen om ook weer te schrijven voor Video Game Filosofie en deze persoonlijke uitdaging is daar mooi het moment voor. Dit is mijn eerste stuk over een belangrijk moment in mijn geschiedenis van gamen.