Doorgaan naar hoofdcontent

Inspiratieloos

Hmm. Ik heb twee drukke weken achter de rug gehad. Mijn laatste stuk dateert alweer van afgelopen zaterdag. Maandag was mijn eerste dag compleet vrij. Eline ging acht uur de deur uit en ik ging weer naar bed. Ik werd kwart over twaalf wakker.

Het is herfstvakantie en heb gisteren gewerkt. Het was druk: veel gasten die niet doorhebben omdat het herfstvakantie is ze tijdens de herfstvakantie de stad in gaan, zoals heel veel mensen doen. Weinig geduld.

Ik moet met anderhalf uur weer werken, van twaalf tot tien. Ik stond vanochtend op met het idee om weer iets leuks te schrijven, maar ik weet niet waarover. Ja, Rockstar heeft een nieuwe Red Dead geteased, maar wat kan ik daar over zeggen? Ik kan een stuk schrijven wat ik van Red Dead Redemption vind, is dat iets?

Eline en ik kijken Westworld, de nieuwe HBO-serie. Ontwikkeld door Jonathan Nolan (broer van regisseur Christopher Nolan, scriptschrijver van o.m. Memento) en geproduceerd door J.J. Abrams (Lost, Star Wars: The Force Awakens), Westworld is gebaseerd op de gelijknamige jaren '70 science fiction film en leent sterk van video games. Misschien kan ik daar nog iets over schrijven.

Vandaag weer een flutstuk helaas. Ik ga beter mijn best doen. Maar met de drukte die nu al gaande is weet ik niet hoe ik er morgen en overmorgen aan toe ben.

Populaire posts van deze blog

Een goed voornemen

Een flinke tijd terug had ik jaarlijks een uitdaging als goed voornemen. Zo heb ik een jaar het nieuws niet gevolgd, een jaar geen kaas en een ander jaar geen vlees gegeten. Ik heb ook geprobeerd een jaar geen alcohol te drinken, dat heb ik vier en een halve maand volgehouden.
Voor 2018 heb ik een nieuwe uitdaging: een jaar niet gamen. Het nieuwe jaar is nog ongeveer anderhalf uur ver weg. Of dichtbij, het is hoe je er naar kijkt. Met de drukte van de kerstvakantie heb ik weinig kunnen gamen de laatste tijd, ik heb een uurtje geleden nog een potje The Binding of Isaac gespeeld. Ik ging een flink aantal keer dood, niks nieuws.
Waarom doe ik deze uitdagingen? Het is om mezelf iets te leren en iets óver mezelf te leren. Een jaar geen kaas was bijvoorbeeld stukken moeilijker dan een jaar geen vlees. Met een jaar geen vlees heb ik vis leren eten. Ik hoop dan ook aankomend jaar weer iets te leren. Het is een persoonlijke uitdaging, als ik op 2 januari nou eenmaal naar de controller moet gr…

Super Mario Land

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, als "goed voornemen" ga ik dit jaar niet gamen. De eerste negen en een half uur van 2018 zijn voorbij en ik heb niet gegamed, tot zover is het een succes. Ik ga dit jaar proberen om ook weer te schrijven voor Video Game Filosofie en deze persoonlijke uitdaging is daar mooi het moment voor. Dit is mijn eerste stuk over een belangrijk moment in mijn geschiedenis van gamen.

Een nieuw spel

Door Jeroen


Soms zijn er momenten dat ik op zoek ben naar een nieuwe game om te spelen. De prijs van een nieuw spel is net te hoog om in de wilde weg een paar spellen te kopen en maar te kijken of er iets leuks tussen zit. Er zijn dan verschillende strategieën die ik toepas.