Doorgaan naar hoofdcontent

Tekenen des tijds: een video game postzegel

Het is fijn als een game de erkenning krijgt die het heeft verdiend. Des te meer als buiten de wereld van games er aandacht aan besteed wordt. Zo ook het geval van The Witcher, want Polen krijg een postzegel. gebaseerd op de game serie. De games zijn gebaseerd op een gelijknamige boekenreeks: fantasy verhalen die sterk lenen van Poolse en Slavische mythologie. 


De Poolse studio CD Projekt Red heeft met het maken van The Witcher games hoge ogen gegooid. Om aan te geven hoe hoog: de vorige Poolse premier Donald Tusk gaf bij het bezoek van de Amerikaanse president een exemplaar van The Witcher II: Assassins of Kings. De opvolger, The Witcher III: Wild Hunt is door heel veel bladen en websites uitgeroepen tot game van het jaar

Het is dus geen verrassing dat de game een toegewijde postzegel krijgt: het succes van de game laat zien waar het voormalige Oostblokland tot toe in staat is.

Populaire posts van deze blog

Een goed voornemen

Een flinke tijd terug had ik jaarlijks een uitdaging als goed voornemen. Zo heb ik een jaar het nieuws niet gevolgd, een jaar geen kaas en een ander jaar geen vlees gegeten. Ik heb ook geprobeerd een jaar geen alcohol te drinken, dat heb ik vier en een halve maand volgehouden.
Voor 2018 heb ik een nieuwe uitdaging: een jaar niet gamen. Het nieuwe jaar is nog ongeveer anderhalf uur ver weg. Of dichtbij, het is hoe je er naar kijkt. Met de drukte van de kerstvakantie heb ik weinig kunnen gamen de laatste tijd, ik heb een uurtje geleden nog een potje The Binding of Isaac gespeeld. Ik ging een flink aantal keer dood, niks nieuws.
Waarom doe ik deze uitdagingen? Het is om mezelf iets te leren en iets óver mezelf te leren. Een jaar geen kaas was bijvoorbeeld stukken moeilijker dan een jaar geen vlees. Met een jaar geen vlees heb ik vis leren eten. Ik hoop dan ook aankomend jaar weer iets te leren. Het is een persoonlijke uitdaging, als ik op 2 januari nou eenmaal naar de controller moet gr…

Super Mario Land

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, als "goed voornemen" ga ik dit jaar niet gamen. De eerste negen en een half uur van 2018 zijn voorbij en ik heb niet gegamed, tot zover is het een succes. Ik ga dit jaar proberen om ook weer te schrijven voor Video Game Filosofie en deze persoonlijke uitdaging is daar mooi het moment voor. Dit is mijn eerste stuk over een belangrijk moment in mijn geschiedenis van gamen.

Een nieuw spel

Door Jeroen


Soms zijn er momenten dat ik op zoek ben naar een nieuwe game om te spelen. De prijs van een nieuw spel is net te hoog om in de wilde weg een paar spellen te kopen en maar te kijken of er iets leuks tussen zit. Er zijn dan verschillende strategieën die ik toepas.